Когато Christie`s продаде за 69 млн. долара дигитален файл с , малцина

...
Когато Christie`s продаде за 69 млн. долара дигитален файл с , малцина
Коментари Харесай

Ще те чакам в Метавселената: Бъдещето на технологиите според Accenture

Когато Christie`s продаде за 69 млн. долара дигитален файл с , малко на брой можеха да осъзнаят смяната, която се случва пред очите им. За няколко месеца аукционната къща надмина бариерата от 100 млн. $ от продажби на неповторимите цифрови активи, или NFT. 

Междувременно Марк Зукърбърг смени марката и философията на Фейсбук, като преименува компанията си на Meta и сподели по какъв начин ще наподобява общуването сред хората в метавселената. 

сътвориха виртуални магазини, в които копия на облеклата и аксесоарите им се продаваха по-скъпо от физическите им оригинали. 

BMW стартира да построява цифрови копия на 31 разнообразни индустриални бази, с цел да може идеалните 3D модели да се употребяват за трениране на роботи, опити с нов дизайн на производството във " фабриките на бъдещето "  и симулативна среда за образования. 

За една година виртуалният свят е отчел над 21 хиляди продажби на " имоти " от метавселената си за общо над 110 млн. $. 

Това е единствено началото на новата действителност, която софтуерната компания Accenture описва в отчета си за трендовете на 2022 година - „ Да се срещнем в Метавселената “ /.

Авторите му назовават вълната от цифрови промени " Metaverse Continuum " - " набор от дигитално-подобрени светове, общности и бизнес модели, които са на път да създадат гражданска война в обществения и корпоративния живот в идващото десетилетие ". 

Компанията прави изследване измежду над 4600 бизнес водачи от 35 страни в разнообразни промишлености, като 71% от тях чакат метавселената да докара до позитивни резултати за организациите им. 42% имат вяра, че тя ще съставлява революционен или трансформиращ пробив за преосмислянето на интернет. 

98% от ръководителите на световни компании считат, че напредъкът в новите технологии става по-надежден фактор за образуване на дълготрайните им тактики спрямо икономическите, политическите или публичните трендове. Същият дял от участниците в анкетата удостоверяват, че новото потомство от софтуерни открития им разрешават да разширят упоритостите на фирмите си. 

Accenture разказват света на бъдещето като система от " умни квартали, градове и страни, в които физическата действителност е претворена в големи цифрови близнаци... Големите компании ще имат свои вътрешни метавселени, в които чиновниците ще могат да работят и поддържат връзка дружно, където и да се намират физически. В свободното ни време новите потребителски метавселени ще ни транспортират в съвсем всеки свят, който можем да си представим, с цел да играем игри, да се срещаме с другари или да си почиваме ". 

" Последния път, в който интернет мина през промяна от този мащаб, Amazon, Netflix и Гугъл се трансфораха от бизнеси с тясна специализация в интернет титани. Сега се слагат основите на бъдещите преобладаващи играчи във всяка промишленост ", споделят създателите на отчета. 

Accenture виждат четири съществени трендове на 2022 година - персонализираното web-преживяване в метавселената; развиването на опциите за програмиране на физическия свят; увеличението на " машините, които наподобяват хора " в човешката среда (и рисковете, свързани с тях); и шансът, който компютрите с висока продуктивност дават за разрешаване на все по-сложни проблеми. 

Границата сред цифровото и физическото ще става все по-невидима

Ако до момента марките изграждаха цифровото си наличие с концепцията, че хората прекарват повече време офлайн, в сравнение с онлайн, то скоро тази хипотеза ще се промени. 

" Вместо да възприемат интернет като на разнородна сбирка от уеб сайтове и приложения, разработчиците на метавселената си показват една непрекъсната 3D среда със лично чувство за място, в което преходът от работа към обществена платформа е толкоз елементарен, едвам пресечеш улицата ", споделят от Accenture. 

Постигането на това равнище на развиване ще отнеме много работа, само че то разпростира съществени благоприятни условия пред бизнесите - водачите в промишленостите към този момент ги осъзнават. 

Авторите на отчета показват, че фирмите могат да стартират да построяват професионален потенциал за потребностите на Web3 и метавселената - като 3D-артисти, гейм-дизайнери, чиновници със специфични познания за платформите, върху които ще построяват своето наличие. 

Accenture имат своя лична метавселена - Nth floor - в която техните чиновници могат да преглеждат нови благоприятни условия за работа или образование или да общуват като екипи. 

Следващата версия на физическия свят ще е свят, който може да бъде програмиран

Контрол, автоматизация и лични настройки - в случай че това са типичните детайли на софтуерните решения, скоро тези условия ще се впишат и в света към нас, споделят от Accenture. 

" Хората ще имат безпрецендентна дарба да управляват света, тъй че той да дава отговор на самостоятелните им потребности. Ще могат да вземат решение какво да виждат и по какъв начин да поддържат връзка по метод, който в никакъв случай не е бил толкоз елементарен. А фирмите ще построяват и оферират тези прекарвания, като премислят личната си активност, тъй като физическият свят ще става все по-близък до интернет ", споделят те. 



Някои от първите стъпки към този момент са направени - и сега около нас има камери, датчици, умни устройства, микрофони. Напредъкът в технологиите, които ги задвижват, и световното разпространяване на 5G са единствено началото на този развой. 

Accenture показват, че откриватели от частния бранш и научните институти към този момент създават дружно още по-интересни технологии като " умни " и даже програмируеми материи - с концепцията, че някой ден може да има артикули, които да са способни да трансформират физическите си характерности по избор на потребителя даже откакто към този момент са създадени.

Те предлагат на фирмите да стартират още в този момент да опитват и да тестват евентуални потребни сюжети, с цел да могат да се възползват от насъбрания опит, когато 5G-мрежите бъдат налични в световен мащаб. 

Изграждането на " цифрови близнаци " на магазини или фабрики е една от опциите за струпване на този пробен опит, подобренията на физическите обекти с интерактивни функционалности - също. 

Как да се ориентираме в света, в който " нереалното " се показва за действително?

Въпросът става все по-голям във времето на ботовете, подправените вести и затворените логаритми, с които обществените мрежи филтрират информацията, която доближава до потребителите. 

Accenture считат, че по-важният въпрос в бъдеще ще бъде не физическата действителност, а достоверността на обектите и посланията, с които се срещаме онлайн - т.е. ще се изисква равнище на меродавност, която може да бъде тествана без значение. 

В Калифорния има законодателство, което задължава организациите да показват категорично дали употребяват онлайн-ботове за привличане на клиенти или за повлияване на държанието на гласоподавателите. 



Факторите, които ще имат значение за доверието на хората, ще бъдат свързани с технологиите за инспекция на предисторията на цифровото наличие, спазването на регулациите, асортимент на личностите, които ще дават отговор за вътрешните етични правила и стандарти за сигурност, както и дефиниране на ясна цел за изгодите от приложимост на AI в съответния бизнес. 

Само тогава цялостният капацитет на " нереалния свят " ще може да се осъществя, без да се попада в клопките на злонамерени играчи. 

" Отговорът на въпроса за живота, Вселената и всичко останало... "

Всяка промишленост има набор от " нерешими " проблеми, които обрисуват рестриктивните мерки на развиването ѝ, само че и дефинират какви артикули, услуги и тактики предлага.

Финансовата промишленост, да вземем за пример, се базира на концепцията, че прогнозирането на фондовата борса и моделирането на финансовия риск са доста комплицирани процеси - надлежно, те би трябвало да се поверят на оценката на експертите.

А в случай че това се промени? 

Вече стартират да се появяват машини с изчислителна мощност и качества, които оказват помощ за обработването на доста огромни размери от данни, което до момента се е считало за прекомерно скъпо или неефективно за бизнесите. 

Работи се обаче и по напълно нов вид устройства. Едно от направленията в тази посока е построяването на машини или логаритми за образование на машини, чиито способи пробват да наподобяват биологичните процеси.  

Accenture поучават фирмите да стартират да проучват по какъв начин този вид технологии биха могли да повлияят дейно на работата им. Какви проблеми до момента са оставяни без позволение и това просто е одобрявано за даденост? Как бизнесът би се трансформирал, в случай че тези проблеми стартират да намират решения? 

Това към този момент не са просто теоретични въпроси, а могат или да сложат завършек на смисъла на съществуването на дадена промишленост, или да се трансфорат в най-голямата опция за пробив на това потомство. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР